Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa Borsa ve para birimleri AMB'nin ek teşvik adımı atmaması ve Kuzey Kore'deki nükleer denemenin Güney Kore varlıkları üzerinde baskı yapmasıyla beş günlük ralliyi sonlandırdı.

Güney Kore para birimi won Kuzey Kore'nin nükleer denemesinin ardından yaklaşık 2 haftanın en büyük düşüşüne ilerledi. Kospi endeksi ise 2 ayın en sert düşüşüne hazırlandı. Tayvan'da Taiex borsası bu hafta ilk kez düştü.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.5 geriledi. Endeks geçen 4 günde %1.3 ralli yapmıştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dn %0.4 yükselişin ardından bugün %0.2 geriledi. Malezya ringiti Brent petrolde 2 eylülden beri yaşanan %5.6'lık yükselişe rağmen %0.5 ile bir haftadan fazla sürenin en büyük düşüşünü kaydetti. Filipin pesosu %0.4, Tayvan doları %0.3 geriledi. Polonya zlotisi %0.2 yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının ardından Asya'da tahviller geriledi. Güney Kore'de 10 yıllık tahvilin faizi 3 baz puan artışla %1.5 olurken Tayvan 10 yıllıkları 3 baz puan artışla %0.68'e yükseldi.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.7 geriledi, endeks bu hafta %2.3 değerlendi.

Kospi endeksi %1.4 düştü ve 6 Temmuzdan bu yana en büyük düşüşe ilerledi. Taiex endeksi %1, Jakarta Bileşik endeksi %0.9, Fiipin borsası %0.5 oranında düştü.

Hong Kong'ta Hang Seng endeksi ise %1.2 arttı ve haftalık kazancını %4.6'ya çıkarttı.