Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, havacılık muhabirleri ile biraraya geldi. Kurban Bayramı tatilinde yolcu doluluk oranlarından çok memnun olduklarını söyleyen Aycı, cuma günü Atatürk Havalimanı çıkışlı 86 bin yolcuyu geçtiklerini ve çok bereketli bir bayram yaşadıklarını ifade etti. Aycı, şu bilgileri verdi:

"Zamanında kalkış oranımız yüzde 88'in üzerinde. Cumartesi günü 89 bin 200 civarında bir yolcu taşıyoruz. Bunun yanı sıra 70-75 bin civarı dönüşleri de düşündüğünüz zaman bugün (cumartesi) yaklaşık 165 bin civarı giriş-çıkış olacak. Bizim için çok bereketli bir bayram yaşıyoruz. Uzun zamandır beklediğimiz bir tabloydu. Umarım bayram sonrası da devam eder. Doluluklarımız yüzde 88 bu bayram. İç hatlar doluluklarımız yüzde 92'yi geçti. Dış hatlarda yüzde 88. Hazırlıklarımızı 90 bin üzerine kurmuştuk. O rakamı yakaladığımız için mutluyum. 2016'nın şu ana kadar bizim açımızdan çok iyi geçmeyen döneminin atlatılarak 2016'nın kalan kısmının ve 2017 ile yeni bir taze başlangıç yapacağımız nefesi, enerjiyi topluyoruz diye düşünüyorum."

2017'DE KARGO CİROMUZ BİR MİLYAR DOLARI AŞACAK

Kargoda yeni bir sıçrama yapacaklarını söyleyen Aycı, bu yılı 960milyon dolar ciroyla bitireceklerini, önümüzdeki yıl ise 1 milyar dolarlık ciroya aşacaklarını ifade etti. Aycı, "Şirketin şu anda yüzde 10'unu oluşturuyor. Gelecekte kargo gelirlerimizin şirketimiz büyüklüğü içinde yüzde 15'e gelmesini bekliyoruz. Türkiye çıkışlı kargoyla kargoyu büyütemeyiz. Gelecekte almamız gereken pasta Uzakdoğu pazarıdır. Asya pazarı ciddi şekilde büyüyecek. Mal ve kargo hareketlerinin en fazla olacağı yer burası. Anadolujet'in kurumsal kimlik ile ilgili çalışma yapıldı. Orada da bir değişim başlattı. Gelecek 2017 ile birlikte orada bir hareketlenme göreceksiniz" dedi.

YENİ HAVALİMANINDA THY TESİSLERİ

İstanbul'un yeni havalimanında yer alacak tesislerle açılan ihalenin yıl sonuna kadar tümünün tamamlanmış olacağını dile getiren Aycı, "En geç şubat, mart gibi inşaata başlamış olalım. Bu anlamı ile çok ciddi 40 civarı firma başvurusu aldık. Bunlar bizim tasarım ve dizaynımızı yapmak üzere geldiler. Birkaç tane uluslararası danışmanla çalışıyoruz. En verimli şekilde başlayıp operasyonu sorunsuz yürütebilmek için olabildiğince profesyonel oyun planları hazırlıyoruz. Bu konularda dikkatliyiz. Üzerimizde zaman baskısı var geç kalmamak için. Yeni havalimanı ile birlikte bizim iş modelimize katkı olacak. Gerek kargonun gerek orası bize inanılmaz artı getirecek. Açık teraslı lounge bile düşünüyoruz orada, daha büyüğünü ve daha manzaralısını düşünüyoruz" diye konuştu.

"SAĞLIKLI İKRAM KONSEPTİ İLE YOLCULARI TANIŞTIRACAĞIZ"

Önümüzdeki dönemde yolcuları daha düşük kalorili şeker oranı, tuz oranı düşük sağlıklı mutfak konsepti ile tanıştıracaklarını anlatan İlker Aycı, "Anketler vasıtasıyla bunları besliyoruz. 5 yıldızlı havayolu olmaya çalışıyoruz" dedi. Aycı 2017'de başlatılacak sağlıklı mutfak konseptiyle ilgili ekim ayında denemelerde buluncaklarını belirterek "Yolcularımızdan gelen tepkilere göre bunları ilerleteceğiz" diye konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Uzakdoğulu 120 gazeteciyi 3 gün boyuncu İstanbul'da misafir ederek 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Türkiye'de yaşananları yerinde gösterdiklerini söyleyen Aycı "Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu, Türkiye'de her şeyin normal gittiğini yerinde gösterdik. Çok etkilendiler. Okudukları haberler ile burada yaşanalar çok farklı. Bize dediler ki '15 Temmuz'da 100 bin kişi katledilmiş' gibi anlamsız ve kesinlikle gerçekle bağdaşmayan asparagas bilgilerin o toplumlara yayıldığını gördük. Bu da mücadele edilen FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da kara propagandaya devam ettiğini gösteriyor" diye konuştu. Aycı, uçtukları 116 ülkeden gazetecileri Türkiye'ye davet ederek gerçeği anlatmaya devam edeceklerini belirterek "Bütün ülke müdürlerimiz çalışma yapıyor. Yeni bir film hazırladık 5-6 dakikalık. Filmlerle Türkiye'deki normalleşmeyi anlatıyoruz. Bir yanda bir sunumumuz var. Bütün bizimle çalışan bilet satan acantalarına ve iş ortaklarımıza anlatıyorlar" dedi.