Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bayram namazını Fırat Kalkanı Harekatının yürütüldüğü merkezlerden Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bütün teröristler bitinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar, halkımızın mutlu ve müreffeh yaşaması için herhangi bir tehdit ve riske maruz kalmayıncaya kadar güvenlik güçleri olarak, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz omuz omuza bu mücadeleyi verdi, vermeye devam edecekler." dedi.

Orgeneral Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübaşı Hudut Karakolunu ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan askerleri selamlayan Orgeneral Akar, tekmil veren bir askere, "Buralar size emanet, bayramınız mübarek olsun, Allah'a emanet olun" dedi. Bunun üzerine asker, "Emanetiniz namusumuzdur" diye karşılık verdi.

Bir süre Suriye sınırını izleyen Orgeneral Akar ve Başbakan Yardımcısı Kaynak, askerlerle bayramlaştı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Akar, şunları söyledi:

"Bütün teröristler bitinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar, halkımızın mutlu ve müreffeh yaşaması için herhangi bir tehdit ve riske maruz kalmayıncaya kadar güvenlik güçleri olarak, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz omuz omuza bu mücadeleyi verdi, vermeye devam edecekler. Ülkemizin, milletimizin birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Hepsi burada, ortada görülüyor, elimizden geldiğince büyük bir azim ve kararlılıkla arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Bundan sonra da yapacaklarına bütün kalbimizle inanıyoruz."

Ziyarete, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar: "(Fırat Kalkanı Harekatı) Burada meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Bunu tüm dünya alem biliyor. Bazıları görmemezlikten ve bilmemezlikten geliyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Burada attığımız her adımın her sayfa ve cümlesini izah edebiliriz."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kuvvet komutanlarıyla Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Köprübaşı Hudut Karakolunu ziyaret ederek askerlerle bayramlaştı.

AA