Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Van'da AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 46'sı sivil, 2'si polis olmak üzere 48 kişi yaralandı.

Beşyol mevkisindeki AK Parti Van İl Başkanlığının önünde bulunan polis noktası yakınlarına bölücü terör örgütü mensupları tarafından park edilen bombalı araç, infilak ettirildi.

Kentin işlek yerlerinden biri olan ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgede Kurban Bayramı'nın birinci günü gerçekleştirilen saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekipleri, polisler ve vatandaşların yardımıyla kentteki hastanelere kaldırıldı. İnfilak eden bomba yüklü araçtaki yangın, ekiplerce söndürüldü.

Saldırıda AK Parti İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı.

Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı.

Olay yeri inceleme polisleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıda 46'sı sivil 48 kişi yaralandı

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.50'de Beşyol mevkisindeki AK Parti Van İl Başkanlığının önünde bulunan polis noktası yakınına bölücü terör örgütü mensupları tarafından park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2'si polis memuru, 46'sı sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır." denildi.

Açıklamada, terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

"BAŞARAMAYACAKLAR"

Kayatürk, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada da AK Parti binasının tehditler aldığını belirterek, "Örgüt bu şekilde burası sivil, burası değil, burası mezarlık, kutsal yer diye düşünmeden her tarafa vahşice saldırıyor. Allah'a hamdolsun. Şehidimiz yok, yaralılarımız var. Ne olursa olsun halkımızın arasından çıkmayacağız. Fırsat oldukça halkımızla birlikte olacağız. Örgütün hedefi bizi halkımızdan uzaklaştırmayı sağlamak. Bunu başaramayacaklar" dedi.

"TEHDİTLER ALIYORDUK"

Patlamanın bombalı araçla gerçekleştiği bilgisinin sorulması üzerine Kayatürk, "Muhtemelen bombalı araçtır. Orada zaten tehditler alıyorduk AK Parti binası olarak. Tam binanın olduğu yere kadar araçların girmesi engelleniyordu birkaç gündür. Muhtemelen oraya kadar varamadıkları için de bizim binamızda çok büyük hasar yok. Ama Haziran seçimlerinde seçim bürosu olarak kullandığımız binada hasar var. Orada eczane var, taksi durağı var. Orada hasarların olduğunu duyuyoruz" diye konuştu.

PATLAYICI YÜKLÜ MİNİBÜS

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da, "Önemli bir terör olayı yaşandı partimize yakın bir yerde. Yine bomba yüklü bir araç. Daha önce de olmuştu. Minibüs bırakılıyor oraya ve sonra da patlatılıyor. Bayram sabahı... Partide tabii kimse yok. Partinin hemen karşısında polis kulübesi var. 19 yaralı olduğunu duydum. Hayati tehlike şu an yok. Bir kişide ameliyat olduğunu duydum. Geçmiş olsun diyoruz. Partimizde hasar var ama bugün bayramlaşma yoktu. Kurban Bayramı olduğu için ikinci güne koymuştuk bayramlaşmayı. Valilik, emniyet şu anda çalışıyor ama bir minibüs patlayıcı yüklü gelmiş ve orada patlamış" dedi.

"PKK İHTİMALİ GÜÇLÜ"

Saldırı ile ilgili Habertürk TV'ye değerlendirmelerde bulunan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, saldırıda PKK şüphesinin kuvvetli olduğunu belirterek, "Kayyum atanmasının ardından güvenlik kuvvetlerinin hedef alınması eylemin PKK tarafından yapılmış olması ihtimalini güçlendiriyor. PKK'da bir taban kayması var. Bunun farkındalar" diye konuştu.

Habertürk