Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed) Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart, 28 Şubat 2017 tarihinde görevini bırakacağını açıkladı.

Lockhart, yaptığı yazılı açıklamada, Mart 2007'den bu yana yürüttüğü görevinden 10 yıllık süre kısıtlaması nedeniyle gelecek şubat sonunda ayrılacağını bildirdi.

Atlanta Fed Başkanı olarak 10 yıl görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirten 69 yaşındaki Lockhart, kariyerine kamu veya özel sektörde devam edebileceğini ifade etti.

Bankadan yapılan ayrı bir açıklamada, Lockhart'ın halefinin Atlanta Fed Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Fanning liderliğindeki komite tarafından belirleneceği duyuruldu.

Yeni başkanın seçilmesine ilişkin bir zaman çizelgesi bulunmadığı kaydedilen açıklamada, bu ismin 28 Şubat'a kadar belirlenememesi halinde Atlanta Fed'in 1. Başkan Yardımcısı Marie Gooding'in başkanlık görevini vekaleten sürdüreceği bildirildi.

Fed'in ülke genelindeki 12 şubesini yöneten bölgesel başkanlarının, her şubenin kendi yönetim kurulunca seçildikten sonra başkent Washington'daki genel yönetim kurulu tarafından onaylanması gerekiyor.

AA