Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Endonezya Borsası düşüşe öncülük ederken Malezya ve Slovenya borsaları da düştü. Brent petrolün bir haftadan fazla sürenin en düşük seviyesine inmesiyle Ringit 27 Haziran'dan beri en düşük seviyeye geriledi. Gelişen ülke borsaları bu ay Fed'den faiz artış beklentilerinin azalmasıyla hafta başında yükselmişti.

Singapur'daki UBS Group'ta yatırım şefi olan Kelvin Tay yıl sonuna kadar faizlerin 25 baz puan artacağını öngörerek "Bu da dolar için olumlu olacak. Bu durum tahvil ve hisse senedi piyasalarında da volatilitenin süreceği anlamına gelebilir" diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 düşüşle 884.48 puan oldu. Endeks bu yıl %11 yükseldi. Endeksteki 11 sanayi grubu geriledi.

Endonezya'da Jakarta Borsası %1.4, Malezya borsası %1, Solvenya ve Tayvan borsaları en az %0.4 geriledi.

Çin'de Şanghay borsası %0.7, Hong Kong'ta Hang Seng borsası %0.3 düştü. Çin'de iyi gelen ekonomik veriler merkez bankasının ek teşvikten kaçınacağı beklentisini artırdı.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi son 3 seansta %1.5 düşüşün ardından hafif değişti. Ringit %0.5 geriledi, para birimi 3 günde %2 oranında geriledi ve Mayıstan beri en büyük 3 günlük düşüşe ilerledi.

Endonezya para birimi %0.4 gerilerken Çin yuanı %0.1, ruble %0.5 yükseldi. Orta Doğu ve Güney Kore'de ise piyasalar bu hafta işlem yapmayacak.