Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını beklendiği gibi değiştirmeyerek %0.25'te tuttu. Banka varlık alım programını da 435 milyar sterlinde bıraktı. Banka kararı oybirliğiyle aldı.

Banka beklentiden iyi gelen verilere rağmen bu yıl daha fazla faiz indiriminin masada olduğu sinyalini verdi. Bankanın tutanaklarında 'Ağustos'taki faiz indiriminden bu yana yakın dönemli bir takım göstergelerin beklentiden bir nebze daha güçlü olduğu' ifade edildi. Brexit kararının ilk etkilerinin ardından Ağustostan bu yana bazı ekonomik göstergeler yükselişe geçerek sürpriz yapmıştı. Bugünkü açıklamada "Komite şimdi GSYH'nin yılın 2. yarısında daha az yavaşlamasını bekliyor" ifadesi yer aldı. 

Kasım ayında görünümün geçen ayki tahminlerle genel olarak uyumlu olması halinde çoğu üyenin daha fazla indirim beklediği belirtildi.

Banka Ağustos toplantısında 7 yıl sonra ilk kez politika faizini 25 baz puan indirerek %0.50'den %0.25'e çekmiş, varlık alım programını da 375 milyar sterlinden 435 milyar sterline yükseltmişti.