Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve Siyaset Gündemi - 16 Eylül Cuma

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fransa'da, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'nın son gün toplantılarına katılacak.

- Kahraman, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strazburg teşkilatını ziyaret edecek, vatandaşlarla sohbet toplantısı yapacak.

(Strazburg)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma programlarına ve okul açılışına iştirak edecek, ziyaretlerde bulunacak.

(Afyonkarahisar/11.00-17.30)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ukrayna’da 13. Yalta Avrupa Strateji Yıllık Toplantısı’na katılacak.

- Şimşek, Türk İşadamları ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinde görüşecek, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Hennadii Zubko ile bir araya gelecek.

(Kiev)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, Ermenek 21. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Şenlikleri ile Ermenek, Başyayla, Sarıveliler'deki açılış ve temel atma törenlerine iştirak edecek.

(Karaman/10.00-19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Liderler Zirvesi

- Birlik üyesi 27 ülkenin liderleri, AB'nin geleceğini tartışmak üzere Slovakya'nın başkenti Bratislava'da bir araya gelecek.

- Zirvenin ardından AB dönem başkanı ve Slovakya Başbakanı Robert Fico ile AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Bratislava)

2- Bağımsız Devletler Topluluğu üye ülke liderlerin zirvesi Bişkek'te yapılacak.

(Bişkek)

3- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarması ve ABD ile Rusya'nın ilan ettiği ateşkese dair gelişmeler takip ediliyor.


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

AA