Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları haftanın son işlem gününü düşüşle kapattı. Endeksler haftalık bazda ise yükseldi. Dow Jones Endeksi %0.5 düşüşle 18,123.80 puandan kapandı. Endeks haftalık bazda %0.2 yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi %0.4 düşerek 2,139.15 puan oldu. Endeks bu hafta %0.5 yükseldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0.1 düşüşle 5,244.57 puan oldu.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın bu ay para politikalarını değiştirmeme kararının ardından piyasalarda gelecek hafta Fed'in toplantısı izlenecek. Bu ay Fed'den faiz artırım beklentisi %20'ye inmiş durumda. Bloomberg anketine katılan ekonomistler faizlerde değişiklik beklemese de yakında faiz artışı olacağına dair niyet göstergesi olabileceği belirtiliyor.

ABD'de bugün açıklanan veriye göre TÜFE geçtiğimiz ay yatay seyretmesinin ardından Ağustos'ta aylık bazda yüzde 0.2 yükseldi. Tüketici fiyatlarının yüzde 0.1 artması bekleniyordu.

Londra merkezli Robert W. Baird'ten Patrick Spencer, "Dün zayıf ekonomik veriler gördük. Bu da ülkedeki makro ekonomik görünüme dair endişeyi artırıyor. Endeksler tüm zamanların zirvesine yakın seyrediyor bu nedenle biraz çekilme şaşırtıcı değil, düzeltmelerin sınırlı kalması beklenebilir" dedi.