Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin liderleri, AB’nin geleceğini tartışmak üzere dün dönem başkanı Slovakya’nın başkenti Bratislava’da buluştu. Referandumda AB’den ayrılmayı onaylayan İngiltere zirveye davet edilmedi. Geriye kalan 27 üye ülke lideri, İngiltere’nin referandumda (Brexit) aldığı ayrılma kararı sonrası AB projesinin geleceği, sığınmacı krizi, Ukrayna, ekonomi ve terörle mücadele konularını masaya yatırdı.

Avrupa Birliği’nin liderliğini yapan iki ülkesi Almanya ve Fransa’nın liderleri 2 gün önce Paris’te Bratislava’daki zirveye hazırlık için bir toplantı yapmışlardı. Toplantıda AB’nin karşı karşıya bulunduğu büyük krizler konuşulmuş ve Bratislava’da birlik projesinin hangi yöne gideceğine dair bir bir yol haritası çıkarılması yönünde uzlaşma sağlanmıştı.

BRATİSLAVA ÖRNEK OLSUN

Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirveye gelişinde yaptığı açıklamada “Avrupa’nın sorunlarını tek bir zirveyle hemen çözmemiz beklenmemeli, kritik bir dönemdeyiz. Birlikte çalışmak istiyoruz, Avrupa’daki mevcut sorunları çözmek istiyoruz. Umarım Bratislava bunun bir göstergesi olacak” dedi.

Habertürk