Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan Interbank faizi, Hong Kong'da Ocak ayından bu yana görülen en sert yükselişini gerçekleştirdi. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) yuana ilişkin aşağı yönlü beklentilerin etkisini azaltmak için müdahalede bulunduğu yönündeki spekülasyon, söz konusu yükselişte etkili oldu.

Çin dışında işlem gören yuanın fonlama maliyeti (Hibor) 15.7 yüzde puanı yükselerek Ocak'tan bu yana görülen en sert artışını gerçekleştirdi. PBOC'nin döviz kurunu desteklemek için likiditeye müdahaleye bulunduğu yönündeki spekülasyon, Hibor'un artışında etkili oldu.

Hong Kong'da Rabobank Group Asya Pasifik finansal piyasalar araştırma birimi yöneticisi Michael Every, “6.70'in çok önemli bir sınır gibi görünmesiyle birlikte sonuç, Döviz kurunu destekleyecektir. Neredeyse döviz çıpası olduğunu düşünürdünüz” dedi.

Çin dışında işlem gören yuan, Hong Kong saatiyle 12:29'da yüzde 0.22 zayıflayarak 6.6681 seviyesinden işlem gördü. Yuan, Şanghay'da ise yüzde 0.07 değer kazandı. Üç aylık yuan Interbank faizi 81 baz puan artarak, Şubat'tan beri en yüksek olan yüzde 5.86'ya yükseldi.