Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borsalar Fed'in bu hafta faiz artırmayacağı beklentisi ve petroldeki artışın yüksek getirili varlıklara talebi artırmasıyla yükseldi.

Tayvan'da gösterge endeks %2'den fazla artarak yükselişe öncülük etti. Bu ayın ilk günlerinde düşüşün ardından gelişen ülke varlıkları yeniden ralli yapıyor. ABD'de karışık gelen veriler, Fed'in faiz konusunda en az Aralık ayına kadar bekleyeceği beklentisini artırıyor. Fed'in bu hafta faiz artırmama ihtimali %80 olarak görülüyor. Bu da gelişen piyasaları destekliyor.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %1.3 arttı ve 6 Eylül'den beri en büyük artışa ilerledi. Endeks geçen hafta %2.6 düşmüş ve Mayıs'tan beri en kötü haftasını kaydetmişti.

Tayvan borsası %2.7 yükselirken Endonezya borsası %0.8, Güney Kore Kospi endeksi %0.6 arttı.

Hong Kong'ta Cuma günü kapalı olan Hang Seng endeksi %2.2 yükseldi. Çin'in Şanghay borsası %0.6 değerlendi. Filipin borsası ise %0.3 geriledi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi %0.4 yükseldi, endekste bu yıl yükseliş %5.6'ya ulaştı. Tayvan doları %0.8, Meksika peso'su %0.6, Güney Afrika randı %0.3 yükseldi.

Peso Brent petroldeki yükselişle ralli yaptı. Bu hafta Japonya Merkez Bankası'nın da faiz kararını açıklaması bekleniyor. Japonya piyasalar bugün tatil nedeniyle işlem yapmıyor.