Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım öğretmenlere çağrıda bulunarak "Sevgili öğretmenler, sizlere özellikle bir şey söylemek istiyorum. Bu ülkede, maalesef FETÖ terör örgütü mensupları birçok kuruluşa sızıp, devleti yıkma çalışmalarını acımasız şekilde sürdürdüler ve 15 Temmuz'da da bunların foyaları meydana çıktı. Sizden önemli istirhamım, ne FETÖ'cü, ne de bölücü akımlara öyle yahut böyle hizmet eden meslektaşlarınıza asla müsamaha etmeyin, onları aranızda asla yaşatmayın." dedi.

Yıldırım ayrıca şu açıklamayı yaptı; "Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararda, eğitim sistemininin altyapısına çok büyük yatırım yaptık. Fatih Projesi dünyada yok. Eğitim öğretim internette var, e-dersler var. Bilişimin bütün imkanlarını kullanarak bütün dünyaya açılabiliyorsunuz.

AK Parti hükümetleri olarak 14 yıl içerisinde eğitime çok büyük kaynak ayırdık. Milli Eğitime ayrılan pay bütçede 10 milyar liraydı. Bugün 100 milyarın üzerine çıktı. Çünkü taşa toprağa yapacağınız yatırımın bir ömrü var. Köprü, yol, tünel, baraj, okul bunların ömrü 50-100 yıl. Ama eğitime yaptığınız yatırımın ömrü nesilden nesile devam ediyor.

Gençlerimizi beğenmeyen bazı çok bilmişler 15 Temmuz'da neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler. O terör örgütü mensuplarına bu ülkeyi teslim etmediler. Apolitik diyen insanlar, Türk gençliğinin neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler. 

Eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Okullaşma oranı kız çocuklarda yüzde 87'lerden yüzde 97'lere çıktı. 4+4+4 sistemi devreye girdi, eğitimde dört dörtlük dönem başladı. Eğitim sistemimizde sosyal liseler, sanat liseleri dönemini başlattık. Okul mevcut 352 bin dersliğin üzerinde 250 bin derslik yaptık. Bugün 920 bin civarında öğremen var, bunun 542 bini bizim dönemimizde başladı. Bugün öğretmen başına düşen öğretmen sayısı, 14 yıl öncesine göre yüzde 100 azaldı. 30 binden fazla bilişim ve teknoloji sınıfı kuruldu. Okullar akıllı tahtayla donatıldı. Hasta oldum okula gidemiyorum derdi yok. Tahta akıllı, öğrenci daha da akıllı."


Habertürk