Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of Tokyo-Mitsubishi (BTMU) analisti Derek Halpenny, bir müşteri notunda Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) bu hafta politika değişikliğine gitmemesi durumunda muhtemelen yenin güçlenip doların zayıflayacağını ifade etti.

BOJ'un para politikası açısında kilit bir açıklama yapacağına yönelik piyasa beklentilerinin bir miktar azaldığını belirten Halpenny, BOJ'un bu haftaki toplantısında beklemede kalacağını tahmin ediyor. BTMU'ya göre politika değişikliğine gidilmemesi BOJ'un seçeneklerinin tükendiği yönündeki yatırımcı kaygılarını güçlendirecek ve yenin kısa vadeli tepkisi yukarı yönlü olacak.

BTMU notuna göre Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ise Çarşamba günkü kararında beklemede kalmasına ilişkin düşük enflasyonun altını çizmeye devam edecek. Uzun vadeli Fed fonlama oranının şu anki yüzde 3 seviyesinden aşaüğı çekilebileceği belirtilen notta, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefinin aşılmasına izin verme konusunda istekli olduğu belirtildi. Halpenny'e göre Fed'in bu “şahin bekleme” senaryosu reel faizleri aşağı çekebilir ve ABD Doları'nın değer kaybetmesine neden olabilir.