Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

New York'lular ve şehre Birleşmiş Milletler genel kurulu için seyahat eden yetkililer Pazartesi sabahına bomba koklayan köpekler ve ulaşımda aksamalar ile uyanırken, şehirde, Chelsea'de 29 kişinin yaralanmasına yol açan saldırının sorumluları aranıyor. Tüm bunların yanında dün akşam New Jersey'de şüpheli bir paket daha bulundu.

Artırılan güvenlik önlemlerinin yanında, New Jersey'de Elizabeth kentinin Belediye Başkanı Chris Bollwage'nin açıklamasına göre, şehirde tren istasyonu yakınında bir düzenek daha bulundu. AP'nin haberine göre, düzenek robot vasıtasıyla incelendiği esnada patladı. AP, olayda kimsenin yaralanmadığını söylerken, olayın Chelsea'deki saldırıyla bir alakasının olup olmadığı bilinmiyor. AP'ye göre, dün gece olayla ilgili olarak çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şehirde bulunan New York eyalet polisi sayısının 1,000 kişi artırılması, metrolarda daha sıkı denetim ve anayol ayrımlarında polis varlığı planlanan önlemler arasında bulunuyor. Cumartesi akşamı gerçekleşen patlama şehrin Batı yakasında 23rd Street'te gerçekleşti. Olay, Wall Street ya da Times Square gibi herhangi büyük bir merkeze yakın olmasa da, özellikle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun gerçekleşecek olması sebebiyle önlemler tüm şehirde hissedilecek.

New York şehri belediye başkanı Bill de Blasio Pazar günü polis merkezinde gerçekleşen basın açıklamasında, "Bu hafta New York'ta polis varlığında hiç olmadığı kadar ciddi bir artış yaşanacak. Normalde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sebebiyle bir artış yaşanacaktı. Şimdi çok daha güçlü bir artış yaşanacak" dedi.