Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası ve Fed'in bu haftaki para politikası toplantıları öncesi piyasalarda volatilite Haziran'dan beri en yüksek seviyeye yakın seyrediyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Fed'in faiz artırma ihtimalinin %18 ile %42 arasında dalgalanmasıyla geçen 3 haftanın her birinde yön değiştirdi. Borsalar dün bu beklentilerin azalmasıyla bir haftanın zirvesine yükseldi. Tayvan doları dördüncü günde de yükselirken Malezya para birimi ringit düştü.

Asya'da borsalar erken seansta karışık seyir izledi. Tayland'da gösterge endeks %1.3, Pakistan'da %0.6 düştü. Filipin borsası ise %0.7 yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kurları Endeksi dün %0.4 yükselişin ardından fazla değişmedi.

Tayvan doları %0.3 yükselirken Ringit altı seansın beşincisinde de düştü. Düşük petrol fiyatları, enerji ihracatçısı olan ülkeyi olumsuz etkiliyor. Para birimi %0.2 düştü, aylık düşüş ise %2.3'e ulaştı.

Jakarta'daki PT Sinarmas Sekuritas'ta strateji müdürü olan Jeffrosenberg Tan, "Piyasalar BOJ ve Fed'i bekliyor. Fed'in faizleri değiştirmesini beklemiyorum. Bazı yatırımcılar portföylerini dün konumlandırmış olabilir ama bence biraz kar realize edilip belirsizliğin geçmesi beklenebilir" dedi.