Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Başkanlık seçimi adayları Donald Trump ve Hillary Clinton'un ilk televizyon tartışmalarına katılmasının ardından gelişen ülke para birimleri ve Borsalar yükseldi.

Meksika pesosu Şubat'tan beri en büyük artışı kaydetti. Güney Kore wonu ve Güney Afria randı kayıpları tersine çevirirken Türk Lirası 2 günlük değer kaybını durdurdu. Tayvan'da piyasalar tayfun nedeniyle işlem yapmadı.

ABD'de Demokratların adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, ilk yüz yüze müzakerelerinde ekonomi, dış politika ve ticaret konularını tartıştı.

Seul'deki Daegu Bank'ta trader olan Ha Jun Woo "Clinton'un müzakerede daha başarılı olduğuna dair bir algı var" dedi. Citigroup Trump'ın Başkan olmasının hisse senetlerinin düşmesine neden olabileceğini belirtti.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.3 yükseldi ve 8 eylülden beri en yüksek kapanışa ilerledi. Meksika pesosu %2 yükseldi.

Won, rand ve Endonezya rupisi en az %0.6'şar oranda yükselirken Malezya ringiti ve Hindistan rupisi %0.2 değerlendi.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.6 yükseldi. Endekste 11 sanayi grubundan 10'u değerlendi. Hang Seng endeksi %1.3, Güney Kore'de Kospi %0.7, Vietnam'da VN Endeksi %0.5 yükseldi.

Filipin borsası ise yabancı çıkışlarıyla %1.1 düşerek Mayıstan beri en sert 3 günlük düşüşe ilerledi.