Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesiyle dün Asya piyasalarının açılışında 3,0033'e kadar yükselen Dolar/TL düşüşe geçti.

Moody's, Cuma gecesi Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e indirmiş, not görünümünü "durağan" olarak belirlemişti. Not indirim kararına gerekçe olarak dış finansman yükümlülüklerine yönelik risklerin artmasıyla kurumsal güçler ve büyümenin zayıflaması gösterilmişti. Moody's'in bu kararı çoğu uzman ve hükümet yetkililerine göre 'haksız' olarak görülse de kararın etkisiyle Türkiye piyasaları dün gelişen piyasalar arasında en zayıf performansı kaydetti. Dün %3.8 düşüşle kapanan Borsa yeni güne %0.3 yükselişle başladı.

PİYASALARIN RADARINDA ABD SEÇİMLERİ VAR

Dolar/TL sabah saatlerinde 2.97 seviyelerinden açılış yapmasının ardından öğleden sonra 2.98 seviyesine yükseldi. Euro ise %0.5 düşüşle 3.33'ten işlem görüyor.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken ABD'de hizmet ve bileşik PMI Endeksleri ve Tüketici Güven Endeksi izlenecek. ABD seçimleri öncesinde Trump ve Clinton'un ilk kez televizyonda karşı karşıya gelmesi de piyasaların radarındaydı. Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton başkanlık seçimi münazarasında bir araya geldi. CNN'in anketine göre, gecenin kazananı Hillary Clinton oldu.



Diğer yandan Fed'in 2 numaralı ismi Stanley Fischer'in bu akşam yapması beklenen konuşmada faiz artışının zamanlamasına yönelik ipuçları aranacak.