Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve Siyaset Gündemi - 28 Eylül Çarşamba

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

(Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdenizli gazetecilerle bir araya gelecek.

(TBMM/14.30)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i kabul edecek.

(Ankara/12.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, pancar üreticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına seslenecek, Turhal Şeker Fabrikası'nı ziyaret edecek.

(Tokat/09.30/11.00/12.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın Çevre Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Paris)

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı"na iştirak edecek.

(Muş/10.45)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hacı Hi̇dayet Türkseven Özel Eği̇ti̇m Uygulama Merkezi̇ Temel Atma Töreni̇'ne katılacak.

(Düzce/10.00)

2- Ekonomi̇ Bakanı Ni̇hat Zeybekci̇ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ile birlikte ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışını yapacak.

- Bakan Zeybekci, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Deni̇zli̇/13.00/10.30/11.10/11.50)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TÜSİAD'ın "Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/10.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı"nda yer alacak.

(Ankara/14.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sabuncubeli Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatı, Tepeköy Demiryolu Hattı ve Adnan Menderes Havalimanında incelemelerde bulunacak, İzmir Valiliğini ziyaret edecek.

(İzmir/12.30/13.30/15.00/16.30/18.30)

6- TÜİK, 2015 yılı kültürel miras istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve TBMM AB Uyum Komisyonu üyeleri, Avrupa Birliği Nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

AA