Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 32 bin kişinin tutuklandığını, 70 bin kişi için de işlem yapıldığını söyledi. 

Adalet Bakanı NTV'de soruları yanıtladı. Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 32 bin kişinin tutuklandığını, 70 bin kişi için de işlem yapıldığını söyledi. Bozdağ, "70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor. Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil" dedi.

YENİ SALON YAPILIYOR

Bozdağ, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi. "Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var" diyen Bozdağ şunları söyledi:

"İstanbul'da böyle bir ihtiyaç yok ama Ankara'da böyle büyük sanıklı davaların yapılacağı bir yer yok. Bu nedenle Sincan'da bu çalışma yapılıyor. Sadece bir yerde yargılanmıyorlar bütün Türkiye'de yargılamalar yapılıyor. Davaların binlerce sanıklı davalar gibi görülmesi bu işin sulandırılmasına ver gerçeğin ortaya çıkmasının engellenmesine yol açar. O nedenle bu davalar Türkiye'nin her yerinde görülecektir. Cumhuriyet Başsavcıları gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar." 

 

HABERTÜRK