Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Financial Times'in haberine göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Görevden almalar benim için iyi, personel harcamalarını azaltıyor” dedi.

Personel istihdamında birçok verimsizliklerin mevcut olduğunun altını çizen Ağbal, dolayısıyla personel sayısını azaltmanın kısa vadede kötü olmadığını belirtti. Ağbal, yorumlarının siyasi değil ekonomik olduğunu vurguladı.

Habere göre Ağbal, ithalat kaynaklı KDV gelirlerinin bütçe tahminlerinin altında olduğu ifade etti. Ağbal, “Turizm iyi gitmiyor” dedi.

İyi haberlerin de olduğunu ifade eden Maliye Bakanı, “Kurumlar vergisi, banka karları yukarı gittiği için iyi gidiyor. Daha fazla kar ettikçe, daha fazla kurumlar vergisi ödüyorlar. Özelleştirme gelirleri iyi gidiyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gelirler anlamında genel dengenin hedefin üzerinde olduğunu belirten Ağbal, güvenlik harcamalarıyla ilgili olarak bütçeye ilişkin bir miktar risk öngördüğünü belirterek, “Güvenlik harcamaları yükseliyor ama o kadar fazla değil, belki 2 milyar TL ya da 3 milyar TL” dedi.

Bloomberg News