Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bild gazetesine göre Deutsche Bank AG CEO'su John Cryan, bankanın daha fazla sermayeye ihtiyaç duyabileceği yönündeki yatırımcı endişelerine bağlı olarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den yardım talebinde bulunmadığı belirtti.

Alman gazetesine göre Cryan, gerçekleştirdiği bir mülakatta sermaye artırımının “gündemde olan bir konu olmadığını” ve hükümet desteğini kabul etmenin “söz konusu olamayacağını” belirtti. Cryan, “Hiçbir yerde Merkel'den destek istemedim. Ben de böyle birşey önermedim” dedi.

Almanya'nın en büyük bankasının hisse senetleri, ABD Adalet Bakanlığı'nın konut kredisine dayalı menkul kıymetlere ilişkin bir soruşturma kapsamında bankadan 14 milyar dolar talep etmesiyle, değer kaybederek bu hafta rekor düşük seviyeye geriledi. Söz konusu talep, Cryan'ın faaliyetlerini yeniden yapılandırdığı ve binlerce kişiyi işten çıkardığı bir dönemde bankanın ödemeyi gerçekleştirebilmesi için sermaye artırımına gitmek zorunda olduğu yönündeki yatırımcı endişelerini tetikledi.

Deutsche Bank 2016 yılında piyasa değerinin yüzde 53'ünü kaybederek 38 üyeli Bloomberg Avrupa Bankaları ve Finansal Servisler Endeksi'ndeki en kötü performans gösteren üçüncü kuruluş oldu. Endeks, 2016 yılında yüzde 25 geriledi.

Almanya'da Focus dergisinin Eylül ayı başında yayınlanan bir yazısına göre hükümet bankaya herhangi bir destek verme seçeneğini reddediyor. Deutsche Bank ise, söz konusu miktarın, diğer Wall Street bankalarında olduğu gibi ilk aşamadaki görüşmelerle azaltılmasını bekliyor.

Bild gazetesine göre Cryan, “Bu miktarı ödemeyeceğimiz baştan belliydi. Adalet Bakanlığı bize anlaşmaya varan ABD bankalarıyla aynı adalet içinde muamele edecek” dedi.