Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman gazetesi Die Zeit'in haberine göre, Almanya hükümeti, Deutsche Bank planı üzerinde çalışıyor. Habere göre, Alman hükümetinin seçenekleri arasında Deutsche Bank'tan hisse alımı da bulunuyor.

Almanya'da haftalık olarak yayın yapan Die Zeit'in kaynak belirtmediği haberine göre, Alman hükümetinin planladığı olası senaryolar arasında, Deutsche Bank'ın hukuki yükümlülükerini karşılamak için ihtiyaç duyduğu sermaye miktarının bankaya enjekte edilmesi ve Alman hükümetinin Deutsche Bank'tan hisse satın alması da bulunuyor.

Alman hükümetinin Deutsche Bank planında, bankanın bazı birimlerinin satışı ve bu satışlara devlet garantisi getirilmesi de tartışılıyor. 

Die Zeit'e göre, daha acil bir durumda Deutsche Bank'ın yüzde 25 hissesinin devlet tarafından alınması da gündemde bulunuyor.

Die Zeit, tüm planların acil eylem planı kapsamında değerlendirildiğini ve Alman hükümetinin Deutsche Bank'ın herhangi bir yardıma ihtiyaç duymayacağını umduğunu belirtti.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in sözcüsü Pazartesi günü Alman hükümetinin Deutsche Bank'ı kurtarmaya ihtiyaç duymayacağını söylemişti.