Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, S&P 500 Endeksi'nin son üç günde ilk yükselişini göstermesinin ardından, petrolde düşüşün OPEC toplantısı öncesi durmasıyla birlikte, yatay seyretti.

Aralık vadeli S&P 500 kontratları Londra saatiyle 11:13'te yüzde 0.1'lik bir düşüşle 2,150'ye gerilerken, Dow Jones vadelileri ise 12 puan kaybederek 18,127'ye geriledi. Petrol, Suudi Arabistan'ın bugün Cezayir'de yapılacak toplantıya yönelik beklentilerin aksine, bölgesel rakibi İran'la petrol üretimiyle ilgili gelecekte bir anlaşma konusunda uzlaşmaya gidebileceğini işaret etmesiyle yükselişe geçti. Petrol fiyatları geçtiğimiz hafta, toplantıda anlaşmaya varılıp varılmayacağına ilişkin spekülasyona bağlı olarak, varil başına 45 dolara yakın seyretti ve enerji hisseleri değer kaybetti.

Edinburgh merkezli Standard Life Investments stratejisti Frances Hudson, “Piyasa hem olumlu hem de olumsuz faktörlere bakıyor görünüyor.” dedi ve “Bugün açıklanacak verilerin dünküler kadar güçlü olmayabileceği endişeleri var. Bugünkü dayanıklı tüketim malları verisi, ABD ekonomisinin gücünü gösterme konusunda kilit önemde olabilir. Son rallinin güçlü temel göstergelere dayanmadığına yönelik düşünceler var. Bu yüzden herhangi bir zayıf veri bu ralliyi aşağı itecektir.” diye konuştu.

Hisse senetleri geçen hafta, Fed'in faiz oranlarını değiştirmeme kararının ardından değer kazanırken, S&P 500 Endeksi halen Eylül'de yüzde 0.5 ile Ocak'tan bu yana olan en büyük düşüşüne yönelmiş durumda. Yatırımcılar ekonomik verileri izliyor ve önümüzdeki iki hafta içerisinde başlayacak bir sonraki bilanço sezonunu bekliyor. ABD'de bugün, Ağustos ayı dayanıklı tüketim malları siparişleri, ikinci çeyrek revize büyüme, işsizlik başvuruları ve bekleyen konut satışları verileri açıklanacak.