Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Senatosu, ülkedeki federal kurumların 9 Aralık 2016’ya kadar açık kalmasını sağlayacak geçici bütçe tasarısını kabul etti.

Federal hükümetin finansman yetersizliği nedeniyle kapanmasını 9 Aralık gecesine kadar erteleyecek geçici bütçe tasarısı, ABD Senatosundan 26'ya karşı 72 oyla geçti.

Dünkü oylamada Demokratların muhalefetiyle reddedilen tasarının bugün kabul edilmesi, tarafların zehirli içme suyu skandalıyla gündemde olan Flint şehrine başkanlık seçimleri sonrası finansman sağlanması konusunda anlaşmaya varmasıyla mümkün oldu.

Senato Azınlık Lideri Demokrat Harry Read, bütçe tasarısına “evet” oyu verdikten sonra yaptığı açıklamada, “Flint’e yardım edileceği konusunda ikna oldum” dedi. Buna karşın, 20 kadar demokrat tasarıya Flint halkına haksızlık yapıldığı gerekçesiyle karşı çıktı.

- Zika ile mücadeleye 1,1 milyar dolar

Kongrenin diğer kanadı olan Temsilciler Meclisinden de geçmesi gereken bütçe tasarısı, ABD'ye ulaşan Zika hastalığıyla mücadeleye 1,1 milyar dolar ayrılmasını öngörüyor.

Tasarı, ayrıca, Louisiana, West Virginia ve Maryland eyaletlerinde yaşanan sel mağdurlarına 500 milyon dolarlık yardım sağlanmasını içeriyor.

Temsilciler Meclisinin federal hükümetin kapanmasını önlemek için bütçe tasarısını 30 Eylül bitmeden onaylaması gerekiyor.

Tasarı, Kongrenin iki kanadından geçtikten sonra ABD Başkanı Barack Obama’nın imzasına sunulacak.

AA