Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

S&P 500 Endeksi, enerji üreticilerinin çarşamba günü son sekiz ayki en güçlü yükselişlerini gerçekleştirerek kazanç göstergelerini ikinci güne taşımalarının ardından, New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.1 düşerek 2,169.36'ya geriledi.

Milwaukee'deki Robert W. Baird & Co. kurumsal hisse senedi trader'ı Michael Antonelli, “Petrol yatay seyrediyor, ve biz de son iki gün içerisindeki kazançlarımızın bir kısmını geri verebiliriz" dedi ve “Bugün, Fed'den etki yaratabilecek potansiyele sahip dört kişi konuşacak. Ayrıca, bu noktada, net bir katalizör olmadığı için insanlar karlara bakmaya başlıyor.” diye konuştu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre isşizlik maaşına başvuranların sayısı geçen hafta tahminlerden az arttı, bekleyen konut satışları ise Ağustos'ta 7 ayın en düşük seviyesine indi.

OPEC'in çarşamba günü son sekiz yıldır ilk kez almış olduğu üretimi kısma kararı herhangi bir anlaşmaya varılacağını beklemeyen traderları şaşırttı ve petrol, Nisan'dan bu yana yapmış olduğu en büyük yükselişi sergiledi. S&P 500 Endeksi son bir ayki yüzde 2.1'lik düşüşünü silerek son 50 günlük ortalama fiyatının üzerinde kapattı. Endeks, üç hafta üst üste yükselerek Temmuz'dan bu yana yapmış olduğu en uzun artış trendini kaydetmişti.