Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve Siyaset Gündemi - 30 Eylül Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud'u resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşmede bulunacak ve onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/14.00/14.15/15.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şefik Tüzün ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.30/12.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Swissotel The Bosphorus'ta yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezinde 13. Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valilikte il yöneticileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Türkiye Vagon Sanayi AŞ fabrika ziyareti gerçekleştirecek ve işçilerle öğle yemeğinde buluşacak.

- Esnaf ziyareti yapacak Müezzinoğlu, Tank Palet ve Toyota SA fabrikalarını ziyaret edecek.

(Sakarya/09.00-15.45)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adel Bin Zaid Al Toraifi ile görüşecek ve Osmangazi Üniversitesi akademik yıl açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Eskişehir/14.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimine, koordinasyon toplantısına katılacak.

(Bingöl/10.15-15.15)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Deliklikaya Sanayi Bölgesi açılışı ve temel atma törenine iştirak edecek.

(İstanbul/14.30)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakanlık Dolmabahçe ofisinde gerçekleştirilecek Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un sunacağı Türkiye raporu lansmanına katılacak.

(İstanbul/14.30)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i kabul edecek.

(Ankara/11.30)

4- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Gürcistan'a ziyarette bulunacak.

- Papa Franciscus, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile bir araya gelecek.

(Tiflis)

2- İsrail'in 9'uncu Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni, ABD Başkanı Barack Obama ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da bulunduğu birçok liderin katılımıyla Batı Kudüs'te yapılacak.

(Kudüs)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşim yerlerine saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

 AA