Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG'nin yasal para cezasına karşı dayanabileceğine ilişkin artan endişeler, bankayla çalışan yaklaşık 10 hedge fonunun finansal risklerini azaltmak için Alman bankasını bıraktı. Bankanın hisse senetleri değer kaybetti.

Bankanın hedge fonu işindeki 800'den fazla müşterisinin küçük bir kısmını oluşturan fonlar, Bloomberg News tarafından görülen bir banka içi dokümana göre türev ürünlerinin bir bölümünü bu hafta diğer şirketlere taşıdılar.

Konuya yakın bir kaynağa göre söz konusu hedge fonlarının arasında Izzy Englander'in 34 milyar dolarlık Millennium Partners, Chris Rokos'un 4 milyar dolarlık Rokos Capital Management ve 14 milyar dolarlık Capula Investment Management bulunuyor.

Deutsche Bank'ın New York'ta işlem gören hisse senetleri, Perşembe günü yüzde 6.7 değer kaybederek 1.48 dolar ile rekor düşük seviyeye geriledi.

“Her hafta çıkışlar ve girişler oluyor. Bu hafta da farklı değil. Her zaman olay birşey” diyen bankanın hedge fonları yetkilisi Barry Bausano, net girişlere ilişkin yorum yapmayı reddetti.