Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Haftanın son işlem gününe 2.9992 seviyesinden başlayan Dolar/TL , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın OHAL'e ilişkin Perşembe günkü açıklamaları ve Deutsche Bank ile ilgili haberlerin küresel piyasalarda yarattığı tedirginliğin etkisiyle 3.01'in üzerini gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü gerçekleştirilen “27. Muhtarlar Toplantısı”nda OHAL'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesi, hükümetin kararı ve TBMM'nin de onayıyla 21 Temmuz'dan itibaren 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, OHAL için 12 ayın yetmeyebileceğini belirtti.

Uluslararası piyasalarda ise Deutsche Bank'a ilişkin tedirginlik giderek artıyor. ABD Adalet Bakanlığı, Deutsche Bank'ın gerçekleştirdiği konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetlerine bağlı iddialarda uzlaşma bedeli olarak 14 milyar dolar talep etmişti. Adalet Bakanlığı'nın talep ettiği rakam Deutsche Bank'ın ayırdığı karşılığın yaklaşık iki katına denk geliyor. Banka ise bu durumda sermaye artırımına gidebilir ya da devletten kurtarma talep edebilir.