Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Koç Holding'in yüzde 49.62 ve Aygaz'ın da yüzde 49.62 paya sahip olduğu Entek Elektrik Üretimi AŞ, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirmesinde teklif verecek.

Aygaz tarafından KAP'a "İştirakimiz Entek Elektrik Üretimi A.Ş.'nin ihale katılımı" başlığıyla yapılan açıklamada, Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirmesinde teklif vereceği duyuruldu.

Entek Enerji'de Koç Holding'in yüzde 49.62, Aygaz'ın yüzde 49.62 payı bulunuyor.

Aygaz tarafından KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ana ortaklığımız Koç Holding A.Ş.'nin %49,62 oranında, Şirketimizin %49,62 oranında payına sahip olduğu iştirakimiz Entek Elektrik Üretimi A.Ş. yönetim kurulu tarafından, T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun Hükümleri çerçevesinde 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine teklif verilmesine karar verilmiştir. Teklif 30.09.2016 tarihinde iletilecek olup, ihalenin kazanılması halinde konuyla ilgili gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeler çerçevesinde yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."