Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG hisse senetleri, ABD'de gördüğü işlemlerde Perşembe günü yüzde 6.7 değer kaybederek 11.48 dolar ile rekor düşük seviyeye gerilemesinin ardından Cuma günü Avrupa'daki işlemlerde geriledi. Deutsche Bank hisseleri, banka CEO'su John Cryan'ın açıklamaları ardından kazançlar ve kayıplar arasında dalgalı seyrediyor.

Almanya DAX Endeksi'nde işlem gören Deutsche bank hisse senetleri, banka CEO'su John Cryan'ın şirket çalışanlarına yönelik kaleme aldığı mektubun iyimserliği artırmasının ardından kayıplarını geri aldı. Kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanan banka hisseleri yön bulmaya çalışıyor.

Gün içi işlemlerde 9.912'ya kadar gerileyen Deutsche Bank hisseleri, TSİ 11:45'ta yaklaşık yüzde 0.34 ekside 10.215 euro seviyesinden işlem gördü. Banka hisselerinin iki günlük kaybı yüzde 3.50'nin üzerinde.

Bloomberg News'in banka için bir belgeye dayandırdığı bilgiye göre Deutsche Bank ile çalışan yaklaşık 10 hedge fonu finansal risklerini azaltmak için Alman bankasını kısmi olarak bıraktı. Bloomberg News'e göre söz konusu hedge fonları arasında Izzy Englander'ın 34 milyar dolarlık Millennium Partners gibi büyük fonlar da bulunuyor.