Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Denver merkezli olan ve müşterileri adına yaklaşık 195 milyar dolarlık fon yöneten Janus Capital Group, Henderson Global ile birleşerek varlıklarını artırmayı planlıyor.

Pazartesi günü şirketlerden yapılan açıklamaya göre, iki şirketin birleşmesiyle oluşacak Janus Henderson Global Investors'ın toplam varlıkları 320 milyar dolara ve toplam piyasa değeri 6 milyar dolara ulaşabilir.

Janus Capital gibi hisse senedi ve tahvil yatırımları yapan aktif fon yöneticileri, son yıllarda, düşük ücretli endeks takip eden fon yöneticilerine pazar payı kaybetti. Janus Capital, 2010 yılında şirketinin başına geçen CEO Richard Weil yönetiminde, şirket satın almaları, yeni fon arzları ve yurtdışına, özellikle de Asya'ya, açılım yoluyla çeşitlilik kazandı. 2014 yılında, Weil Pimco'dan Bill Gross'u transfer ederek 1.4 milyar dolar yöneten Global Unconstrained Bond Fund'un başına getirdi.

Weil Pazartesi günü yapılan açıklamada, "Her iki şirket açısından da bu bir dönüşüm kombinasyonu. Janus ABD ve Japonya piyasalarına güçlü bir platform getirirken, bu gücü Henderson'un İngiltere ve Avrupa piyasalarındaki kuvvetle birleştiriyor" dedi.