Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Turkuaz Petrol Ürünleri AŞ, Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesine resmi teklif sunduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından düzenlenen TP Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 hisselerinin özelleştirilmesi ihalesine gerekli evrak ve teminatlarımız ile 30 Eylül Cuma günü resmi teklifimizi sunmuş bulunmaktayız. Akaryakıt sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli, köklü şirketlerinden Turkuaz Petrol ve bu ihalede danışmanlığımızı yapan İş Yatırım ile iddialı olmayı hedefliyoruz. Turkuaz Petrol ve TP gerek bayi ağları, gerekse lojistik yatırımları ile birbirini tamamlayacak niteliğe sahiptir. Hedefimiz Türkiye'nin enerji sektöründe dev global oyuncusu olmaktır." ifadeleri kullanıldı.

 Tamamı özelleştirilecek TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 4,4 pazar payı ile altıncı en büyük oyuncu konumunda. Şirket 400’e yaklaşan bayi, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 bin metreküp akaryakıt depolama kapasitesi ve 2 LPG dolum tesisine sahip bulunuyor.

ÖİB'in 30 Eylül'de son teklif süresi dolan TP Petrol Dağıtım AŞ ihale sürecinde, resmi olarak ilgilenen şirketleri açıklaması bekleniyor.