Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak Finans Merkezi'nde Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı. Enflasyon rakamlarını değerlendiren Olpak, enflasyonda öngörülebilirliğin önemli olduğuna dikkat çekti.

Olpak "Enflasyonun daha aşağı gitmesini de arzu ederiz ama rakamdan ziyade bizim için önemli olan öngörülebilirlik" dedi.

Olpak, veri sonrasında Merkez Bankası'ndan bir sonraki toplantıda 25-50 baz puanlık faiz indiriminin sürpriz olmayacağını belirtti.

Son dönemde kredi kartı düzenlemesi ve konut kampanyası gibi alınan tedbirlerin doğru olduğunu söyleyen Olpak, "Türkiye'nin terör bazında ve 15 Temmuz darbe girişimi şoku bazında yaşadıklarına bakıldığında normal şartların bir miktar dışına çıkan tedbirlerin doğru olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Moody's'in not indirimini de değerlendiren Olpak "Burada maalesef bir art niyet olduğunu hekes görebiliyor.. Moody's'ten not alamıyorsak dünyanın sonu da değil. Biz o nottan bağımsız olarak kendimiz için yapmamız gereken reformlara, çalışmalara devam edelim" yorumunu yaptı.