Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin faiz artırımı için hazır olduğunu söyledi ve dikkatlerin ABD başkanlık seçimlerinde olmasına karşın, Fed'in Kasım ayındaki toplantısının bir politika kararı için "canlı" olarak görülmesi gerektiğini tekrarladı.

Mester, Bloomberg television'dan Kathleen Hays'e Pazartesi günü yaptığı değerlendirmede, "Fed'in, ABD başkanlık seçimlerine 1 haftadan az bir süre kala, 1-2 Kazım'da Washington'da yapacağı toplantıda, faiz artırımı için zemin zorlayıcı olarak kalacak," dedi ve siyasetin Fed'in kararını etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Mester, Fed'in 21 Eylül'de faizde değişikliğe gitmediği toplantıda, faiz artırımı yönünde muhalefet eden üç üyeden biriydi. Toplantının ardından, Fed Başkanı Janet Yellen, düşük işsizliğin bir faiz artırımı gerektirecek şekilde enflasyonu tetiklediğine ilişkin bir işaret görmediğini söyledi.

Mester, büyümenin 2016'nın ikinci yarısında yukarı yönde kıpırdamasını ve enflasyonun önümüzdeki birkaç yılda Fed'in yüzde 2 hedefine doğru yükselmesini beklediğini belirtti. Mester ayrıca, faiz artırımı "önceden tepki" şeklinde olması gerektiğini ve ekonominin henüz aşırı ısınmadığını sözlerine ekledi.

Merster, "Eğrinin gerisinde kaldığımızı düşünmüyorum, ancak tarih bize şunu öğretti; Fed ileriye bakmalı, sadece beklememeli" dedi.