Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Ekim Salı

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(Ankara/12.45)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, MIKTA 2.Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak amacıyla gittiği Avustralya’da, Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Melbourne)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla 2016-2019 Orta Vadeli Programı açıklayacak, ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Yıldırım, Avustralya'dan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini TBMM'de, Tatlıdil Forumu Eş Başkanları Jack Straw ve Sir Julian Horn-Smith'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.30/13.30/15.30)

4- CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm temel atma törenine katılacak, Esenler Belediyesi Geri Dönüşüm Ödülleri Töreni'nde yer alacak.

(İstanbul/11.30/14.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TBMM Genel Kurulunda sözlü soruları yanıtlayacak.

(TBMM/15.00)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Antalya Valiliğini, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Serik'teki Belediye toplantı salonunda yapılacak Siyaset Akademisi programına katılacak.

(Antalya/15.00/16.00/18.00)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen "Her gün 10 bin adım" etkinliğine katılacak.

(Ankara/09.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sekisui Chemical firmasını, Ceatec fuarını, Tokyo Camisi ve Türk Kültür Merkezini ziyaret edecek.

(Japonya)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Gürcistan ortak Gümrük Komitesi Toplantısı ve protokol imza törenine katılacak, Gürcistan Maliye Bakanlığında basın toplantısı düzenleyecek, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili ile bir araya gelecek.

(Tiflis)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Johann N. Schneider-Ammann ile İsviçre'nin başkenti Bern'de bir araya gelecek, Fransa'nın Strazburg kentinde, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na hitap edecek.

(Bern/Strazburg)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

AA