Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(güncellendi 12:09)

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "FETÖ mensupları Gülen'e kaçabileceği ülke arayor. Gülen'in 3 ülkeye kaçabileceği istihbaratı var" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in başka ülkelere kaçacağı yönündeki iddialara ilişkin, "İstihbari bilgiler var bu konularla alakalı. Amerika Birleşik Devletleri'nin kendisini iade edebilme ihtimaline binaen 'Nerelere kaçabilirim' arayışında. Bunun için de örgüt mensuplarınca uygun ülke ve yer arayışı yapıldığına dair elimizde istihbari bilgiler var" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın şüphe üzerine tutuklandığı, ancak Fetullah Gülen ile ilgili net deliller olmasına rağmen tutuklanmadığı yönündeki açıklamalarını da tavsiye olarak dosyaya koymayı düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya ise Bozdağ, gitmeden orada konuşulacak konular hakkında bilgi vermeyi doğru bulmadığını ifade etti.

Bozdağ, ABD'ye gidildiğinde ellerindeki belge ve bilgileri tekrar değerlendireceklerini dile getirerek, "Onun dışında, onların bize soracakları olabilir, bizim vereceğimiz cevaplar olabilir, bizim gündeme getireceğimiz konular olabilir ama onları şimdiden konuşmayı doğru bulmuyorum." dedi.

FETÖ'nün ABD dışında başka bir ülkeye kaçabileceği iddialarının hatırlatılması üzerine ise Bozdağ, "İstihbari bilgiler var bu konularla alakalı. Amerika Birleşik Devletleri'nin kendisini iade edebilme ihtimaline binaen 'Nerelere kaçabilirim' arayışında. Bunun için de örgüt mensuplarınca uygun ülke ve yer arayışı yapıldığına dair elimizde istihbari bilgiler var." ifadelerini kullandı.