Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ericsson AB, kablosuz ağ ekipmanına olan talebin azalmasına bağlı olarak maliyetleri düşürmeye giderken, İsveç'te 3,000 kişiyi işten çıkarmayı ve üretimi frenlemeyi planlıyor.

Geçen ay İsveç üretim bandının işten çıkarma planlarından muaf olmadığını işaret eden şirket, Salı günü yapılan açıklamaya göre Boraas ve Kumla şehirlerinde imalat azaltmaya gidiyor. İsveç'te 16,000 çalışanı olan şirket, satış, idare ve araştırma-geliştirme departmanlarında da işten çıkarmalarda bulunacak.

Ericsson'un İsveç'te kalan son fabrikalarına gelen bu darbe, şirketin artan rekabet ve telefon şirketlerinin azalan talebiyle baş etmeye çalışan Ericsson'un karşı karşıya olduğu zorlukların altını çiziyor. Fiyatlardaki düşüş kar oranlarını kemirirken, Ericsson, Haziran'da CEO'sunu görevden aldı ve 2017 yılına kadar maliyetleri düşürerek yılda 9 milyar kronluk (1.05 milyar dolar) tasarruf hedefi belirledi. Şirket, giderek sertleşen piyasada Huawei Technologies Co. ve Nokia Oyj ile kar için rekabet ederken, kar artışlarını tasarruflar üzerinden sağlamaya çalışıyor. İkinci çeyrek satışları, Avrupa, Rusya ve Brezilya'da şirketlerin kablosuz ağ ekipmanına yönelik yatırımlarını azaltmalarıyla yüzde 11 düştü. Ericsson hisseleri, Stokholm saatiyle 09:16'da yüzde 1.1 yükselerek 62.05 krona ulaştı. Şirket, bu yılın başından Pazartesi'ye kadar yüzde 25 geriledi.

Ericsson, Haziran sonunda toplam yaklaşık 116,000 çalışan barındırıyordu.