Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişlemeyi uzatabileceğini ve aylık tahvil alımlarının hızını yavaşlatabileceğini kaydetti.

Philippe Gudin ve Antonio Garcia Pascual öncülüğündeki Barclays ekonomistleri, bilgilendirme norunda, "Parasal genişlemenin kısılması 'tapering' (genişlemenin kademeli azaltılması) değil; AMB'nin ilave parasal genişlemeye ihtiyacı var, zira enflasyon dinamikleri henüz kendini devam ettiren bir konumda değil" dedi.

Notta, AMB'nin Euro Bölgesi'nin 2016-17 döneminde yüzde 1.6 büyüyeceği ve enflasyonun 2018'de ortalama yüzde 1.6 olacağı tahmininde bulunduğu, tahminlerin "bir anlamda iyimser" olduğu, merkez bankasının Aralık toplantısında 2019 yılında enflasyonun yüzde 1.8'de olacağı tahminini de içeren güncellenmiş tahminleri hazırlayacağı kaydedildi.

Barclays analistleri, "Eğer AMB'nin makro senaryosu doğruysa, parasal genişlemenin zaman çerçevesinin genişletilmesi ve 2018 yılı boyunca aylık varlık alımlarının daraltılmasını bekliyoruz" dedi.

Notta, AMB'nin Aralık ayındaki toplantıda, teknik parametrelerde değişiklikleri ve parasal genişlemenin Mart 2017'nin ötesine uzatılmasını açıklayabileceği ve lecek yıl aylık 80 milyar eurodan daha az birmiktarda tahvil alımı yapabileceği belirtildi.

Barclays, AMB'nin 2018 yılı için temel büyümesini başarabiilmesi ve yüzde 1.6 enflasyon tahminini tutturabilmek için, 2018 yılı boyunca aylık ortalama 45 milyar dolarlık varlık alımı yapmasını bekliyor.