Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc.'in ardından ABD gösterge hazine tahvillerinin faizinin 2016 yılında yüzde 2'ye kadar yükselebileceği yönündeki tahmine katıldı. Gösterge tahvilin faizinde söz konusu seviye Mart ayından bu yana görülmedi.

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Salı günü yaklaşık bir aydan bu yana gördüğü en güçlü üç günlük kazancını gerçekleştirdi. Fed'in 2016 yılı sona ermeden faiz artırımına gitmesine ilişkin beklentiler, tahvil faizlerinin yükselmesinde etkili oldu. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker politika yapıcıların enflasyondaki olası bir sıçramanın önüne geçme üzere adım atması gerektiğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarını kademeli olarak azaltacağına ilişkin çıkan Bloomberg haberinin Almanya tahvillerini etkilemesi de ABD tahvillerinin düşüşünde etkili oldu.

New York'ta Jay Barry'nin öncülüğündeki JPMorgan stratejistlerinin Salı günkü bir notunda, “Büyüme görünümünün iyileşmesi, dördüncü çeyrekte daha yüksek faiz görünümünü de destekliyor. Biz, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin yüzde 2 seviyesine kadar yükselebileceğini düşünüyoruz” ifadesi yer aldı.