Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, petroldeki rallinin enerji üreticilerini desteklemesiyle yükselerek merkez bankalarının para politikasını daraltma konusundaki endişeleri gölgede bıraktı.

Hisse senedi piyasaları birkaç hafta süren durağanlığın ardından canlandı. S&P 500 Endeksi Ekim ayında daha çok türbülansa girebilir. Ekim ayı, S&P 500 Endeks'nin en azından yüzde 1'lik bir kısmı için 2000'den beri en çok dalgalanmayı getiren ay oldu. Yatırımcılar daha güçlü bir büyüme göstergesi için verileri dikkatle inceleyip bilanço sezonuna hazırlanırken, bir yandan da politika yapıcılarından gelecek işaretleri yakından takip ediyorlar.
 
S&P 500 Endeksi, Fed yetkililerinin şahin açıklamalarına bağlı olarak iki gün değer kaybettikten sonra New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.3 yükselerek 2,157.02'ye ulaştı.

Liechtenstein'da LLB Asset Management hisse senedi ve sabit gelir başkanı Christian Zogg, “Yatırımcıların aklındaki en önemli şey hala merkez bankaları” dedi ve “Faiz oranlarının normalleşmesi piyasa katılımcılarına uzun vadede daha çok güven verecek iken, merkez bankası politikalarında bir değişikliğin piyasaya belirsizlik katacağı ve piyasayı biraz da sarsacağı aşikar” diye konuştu.

Avrupa hisse senetleri, AMB'nin daha az uyumlu bir politika duruşuna doğru hareket etmesiyle artan yatırımcı endişelerine bağlı olarak düştü. AMB yetkilileri arasında, Bloomberg'in Salı günkü haberine göre parasal genişlemeyi kademeli olarak azaltma konusunda gayrıresmi bir görüş birliği var. Stoxx Europe 600 Endeksi bugün yüzde 0.5 geriledi ve en az yüzde 1.2 düştü. Petrol, ABD petrol stoklarının geçen hafta düşmesini gösteren verinin ardından varil başına 50 dolara yaklaşarak son üç aylık en yüksek seviyesine ulaştı.