Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 6 Ekim Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, Malezya Savunma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.15/17.45/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya tarafından kurulan MIKTA'nın 2. Parlamento Başkanları Toplantısı kapsamında Avustralya'daki temasları izleniyor.

(Hobart)

3- Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Genel Merkezi'nde 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen Ankara'da.

- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, mevkidaşı Semjen'le Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık'ta Semjen'le görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık çalışanları ile toplantıda bir araya gelecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Yozgat/11.15-19.30)

4- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerjisa'ya ait elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi açılışına iştirak edecek.

- Albayrak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yılı açılışına katılacak, Nizip-2 Geçişi Barınma Merkezi ve Birecik HES'i ziyaret edecek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kavşak açılışı töreninde bulunacak.

(Adana 12.00/Gaziantep/14.30-19.15)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Airshow açılış töreni ile Piri Reis Üniversitesinin akademik yıl açılış programına katılacak.

(İstanbul/11.00/14.30)

3- TÜİK, 2016 yılı küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistikleri ile 2013-2015 hayat tabloları bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Resmi Konut'ta, Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya gelecek ve heyetlerarası görüşmelere katılacak.

- Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.00-19.30)

2- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD'nin Rusya ile Suriye konusunda ikili ilişkilerini durdurması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının başarısızlığa uğraması hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

AA