Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Ülkenin yerli kaynaklarını daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırmalıyız." dedi.

Albayrak, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesince yapımı tamamlanan Şahinbey Köprülü Kavşağı'nın açılış törenine katıldı.

Albayrak, buradaki konuşmasında Gaziantep'in Türkiye'nin kurtuluşunda çok önemli bir rol aldığını ve bu destanı 15 Temmuz'da tekrar gösterdiğini belirterek, vatandaşlara cesaretlerinden ve vatanseverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kentin Güneydoğu'nun sanayi ve endüstriyel anlamda yıldızı olduğunu ifade eden Albayrak, kentin Türkiye'nin önemli ihracat merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

"Yerli kaynaklara daha fazla önem vermeliyiz"

Ülkedeki yerli kaynakların daha fazla kullanılması noktasında çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

"Ülkenin yerli kaynaklarını daha somut bir şekilde ülke ekonomisine kazandırmalıyız. Hele de enerjide dışa bağımlıyız. Petrol ve doğalgazımızın yüzde 95'ini neredeyse ithal ediyoruz. Yerli kaynaklara daha çok önem vermeliyiz. Çok daha fazla yatırımı, her geçen gün büyümeyi, daha ileri bir noktaya taşımak için çalışan Türkiye'yi enerji sektöründe ve enerji noktasında daha fazla yatırıma dönüştürerek çalışmak durumundayız. İnşallah bu çerçevede Enerji Bakanlığı olarak sadece yatırımlara değil bu yatırımları ülke ekonomisine daha ucuz bir şekilde daha uygun bir şekilde yerli üretime dönüşebilir şekilde dönmesi için daha çok çalışacağız. İşte bunun ilk semerelerini geçtiğimiz hafta biliyorsunuz doğalgaz indirimiyle elhamdülillah attık. Sadece tüketim noktasında bireylere değil, Gaziantep üretim şehridir, sanayi ve endüstri şehridir. Bunun en önemli hammaddelerinden birisi olan enerji ve doğalgazdaki bu indirim inşallah verimlilik olarak maliyetlerin düşmesi olarak istihdamın artması olarak Gaziantep'e daha pozitif olarak yansıyacak. Amacımız ülkenin enerji ve arz güvenliğini yerli ve yenilebilir kaynaklarla, dışarıya minimum derecede bağımlı olarak ülkemizi çok daha ileriye muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır. İnşallah sizlerden aldığımız bu güç ve enerji ile AK Parti iktidarımız ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman daha çok çalışacağız."

Konuşmanın ardından Albayrak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve diğer yetkililerle köprülü kavşağın açılış kurdelasını kesti.

AA