Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 7 Ekim Cuma

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, resmi ziyarette bulunacağı KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilecek.

- Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinde Hala Sultan Sempozyumunun açılışına iştirak edecek Kaynak, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Lefkoşa)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölcük ve Gebze adalet saraylarının açılış törenlerine katılacak.

(Kocaeli/11.00/15.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Conrad Otel'de, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı'nın kapanış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/11.30)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi akademik yıl açılış törenine, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu açılışına ve Fındık Araştırma Enstitüsü 80. Kuruluş Yıldönümü programına katılacak.

(Giresun/10.00/13.30/15.00

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belçika'da temaslarda bulunacak, AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ve AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc ile görüşecek.

- Avrupa Politika Çalışmaları Merkezinin "Türkiye: Politik- Ekonomik Gelişmeler ve Gümrük Birliği’nin geleceği” başlıklı programında konuşacak Zeybekci, Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilciliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere hayvan dağıtımı programı, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Keşan İlçe Müdürlüğünün video konferans ile açılış törenleri ve Trakya Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na iştirak edecek.

(Kırklareli/10.00/Edirne/12.00/Tekirdağ/15.30)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Gümrük Müdürlüğünün açılış törenine katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

(Adıyaman/15.30/20.30)

5- TÜİK, eylül ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile ağustos ayı perakende satış hacim endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile Bakanlık Resmi Konut'ta baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00/10.30/11.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile Bakanlık'ta görüşecek.

- Çelik, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/15.15)​

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek.

4- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)

GÜNCEL

1- TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kültür ve Kongre Merkezinde, Uluslararası Şehir ve Medeniyet Sempozyumuna katılacak.

(Malatya/10.00)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

AA