Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Haiti'de saatteki hızı 232 kilometreyi bulan Matthew Kasırgası'nda 339 kişi hayatını kaybederken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Türkiye saati ile Cuma sabahı 07:00 sıralarında ABD'nin güneydoğu kıyılarını vurması beklenen ve 2 milyondan kişinin tahliye edilmesine yol açan Matthew Kasırgası nedeniyle Florida, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edildi.

Haiti'deki kasırgada şuana kadar 339 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yetkililer, kıyı bölgelerde yaşayan Amerikalıların en az 3 gün yetecek kadar su ve gıda stoku yapmaları konusunda uyardı.

Ayrıca olası elektrik kesintilerine karşı cep telefonlarını şarj edebilecek yedek pil bulundurmaları istendi. ABD ordusu da bölgeye ek asker, paletli araçlar ve helikopter gibi acil durum donanımları gönderildiğini açıkladı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin verilerine göre, kasırgalar 1 ile 5. kategoriler arasında sınıflandırılıyor. Birinci kategori kasırganın saatteki hızı 119-153, ikincinin 154-177, üçüncünün 178-208, dördüncünün 209-251 kilometre arasında değişiyor. 5. kategori kasırga ise saatte 252 kilometre ve daha da üstü hiza ulaşıyor. Haiti'deki kasırga ise 4. kategori olarak nitelendiriliyor.