Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Traderlar, Fed'in 2016 yılında faiz artırımı olasılığını bir hafta önceye dek yazı-tura atışı ihtimali kadar gördükten sonra, bir dizi güçlü ekonomik verinin ardından bu olasılığı yüzde 64'e çıkardılar.

Bugün kritik önemdeki tarım dışı istihdam açıklaması yaklaşırken, ABD Hazine tahvilleri, hizmet sektörünün son bir yılın en hızlı genişlemesini gerçekleştirmesi ve imalat sektöründeki sıçrama ile birlikte Temmuz ortasından bu yana en kötü haftalık performansına yöneldi. Para politikasına daha uzun vadeli tahvillere göre daha duyarlı olan 2 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi dört ayın zirvesine çıktı. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, sterlinde Breixt'ten bu yana görülen sert düşüşün güvenli liman alımlarını getirmesi sonrası, beş gün süren yükselişini durdurmaya hazırlanıyor.

Tokyo'da Nomura Holdings Inc. Asya ve Pasifik bölgesi yen dışı faizler başkanı John Gorman, "Eğer istihdam verisi 200,000 civarında çıkarsa, yani beklenenin hafif üzerinde gerçekleşirse, ABD Hazine tahvillerinde biraz satış dalgası olabilir," dedi ve "Fed'in, dışarıya bakmak yerine biraz ABD'de ne olduğu konusunda endişe duyması gerek ve ABD ekonomisi iyileşiyor. Sanırım Aralık ayında faiz artıracaklar" dedi.