Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Irak'la Başika krizine ilişkin olarak "Bağdat'ın açıklamalarını kışkırtıcı buluyorum" dedi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

ERKEN SEÇİM İDDİALARI: Her söylenene inanmayalım. AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.

IRAK İLE BAŞİKA KRİZİ: Askerimiz orada görevini yapıyor, DAEŞ ile mücadele ediyor. 60 ülkeden orada mücadele eden var. Irak ile gönül bağı olmayan birçok ülkenin orada askeri var. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz. Uzun zamandır orada ve orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bölgenin huzur bulması için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına terör örgütüne karşı bir şey yapsın.

MİNİ ANAYASA PAKETİ: Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşme yapacağız. 

TAM GÜN EĞİTİM: Tepkiler genelde normal. Önümüzde 3 yıl var, derslikler yapılacak.

ÖĞRETMENLERE MÜLAKAT: Böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Mülakatlar konusunda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor: FETÖ ve bölücü terör örgütü. Onun dışında vatanına, milletine sadık, yurdunu seven bütün öğretmenler için kapımız açık.

KHK KOMİSYONU: Muhalefet partilerinin genel başkanları ile yaptığımız konuşmada 'OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız' dedik, bunu yaptık. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. 


Habertürk