Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alnus Yatırım Uluslararası Piyasalar Uzmanı Burak Demirpehlivan Bloomberg HT'ye verinin Fed'in faiz artışını erkene veya daha geçe çekmesine neden olmayacağını söyledi.

Demirpehlivan "Bugünkü veri sürpriz değil, hafif düşük gelen bir veri. Piyasada öncesinde fazla fiyatlandığı için şu an onun sakinlemesi gelecektir diye düşünüyorum...Fed'in Aralıktan önce faiz artışı yapacağı ortam oluşmadı. Veriler faiz artışını Kasım'a çekecek kadar iyi değil ama hiç yapmaz diyecek kadar kötü de değil" diye konuştu.

Odeabank Ekonomisti Şakir Turan Bloomberg HT'ye "Fed istihdamla ilgili Fed önemi ölçüde başarı sağladı. Küresel gelişmeler ve enflasyonu önemsiyorlar. Aralık toplantısına kadar çok şey değişebilir. Ama bugünkü fiyatlamaların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, enflasyon rakamlarını da görünce daha sağlıklı fiyatlama olacaktır" yorumunu yaptı.

"DOLARDA KÖPÜK ALINDI"

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan yolladığı bir notta manşet veriler beklenti altında kalsa da, Fed faiz artırım beklentileri üzerinde önemli oynamalara neden olmayacağını söyledi. Erkan "Bu nedenden dolayı opsiyon fiyatlamalarındaki eğilimin aynen devam etmesini bekliyoruz. USD fiyatlamasında aşırı bir düşüş beklememekle beraber, veri ile biraz köpüğün alındığını söyleyebiliriz." yorumunu yaptı.

"TÜRK VARLIKLAR AÇISINDAN EN POZİTİF SENARYO"

TEB Yatırım tarafından paylaşılan notta, Türk Lirası varlıklar açısından olabilecek en pozitif senaryonun gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, "Hem Gelişmekte olan ülke hisse senedi rallisinin devamını sağlayacak, hem de Dolar endeksi – küresel faiz yukarı hareketini körüklemeyecek bir veri olduğuna inanıyoruz" ifadeleri yer aldı.

"DOLAR NEGATİF HİSSE SENETLERİ POZİTİF"

Ak Yatırım Araştırma Notunda "ABD Tarım dışı istihdam verisi tahminlerimiz doğrultusunda 150-170 bin aralığında (156 bin) kişi olarak açıklandı. Enflasyon göstergesi olarak takip edilen ortalama saatlik ücretler değişimi de aylık olarak beklentilerin (%0,3) altında %0,2 olarak gerçekleşti. Veri ana hatlarıyla dolar negatif, hisse senetleri pozitif etki yapıyor." değerlendirmesini yaptı.

HSBC Portföy Yönetimi'nin yolladığı notta ise kurda kısa vadede 3'e doğru gevşeme olma ihtimalini düşük görmediklerinin altı çizilirken "Altın fiyatında son günlerde görülen düşüş sonrası yukarı yönlü  tepki hareketi bekliyoruz" dendi.