Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin sektördeki iyileşmeyi destekleyeceği beklentisi piyasaların yükselmesinde etkili oluyor. Cuma günkü veriye göre tarım dışı istihdam, Ağustostaki 167 bin artışın ardından Eylülde 156 bin arttı.

MSCI Gelişen Pyasalar Kur Endeksi %0.1 yükseldi. Güney Kore won'u 2 haftanın en büyük artışına hazırlanırken Tayland bahtı yılın en uzun süreli kayıp trendine ilerledi.

ABD ekonomisindeki görünüm Asya varlıklarını desteklese de Fed'in faiz artış beklentileri yükseldi. Geçen hafta başında %61 olan Aralık faiz artış beklentisi %64'e yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

Won %0.7 artışla 27 Eylül'den beri en büyük artışa hazırlandı, Malezya ringiti %0.3 artarak 3 günlük düşüşü sonlandırdı. Bugün Japonya, Tayvan ve Hong Kong piyasaları tatil nedeniyle işlem yapmıyor.

Meksika pesosu %2 kadar yükselirken Tayland bahtı ülkenin Kralı Bhumibol Adulyadej'in sağlık durumundaki kötüleşmenin ardından %0.4 geriledi.

BorsaLAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi geçen hafta %1.3 yükselmesinin ardından yeni günde %0.1 yükseldi. Endeksteki 11 sanayi grubunun 7'si yükseldi. Güney Kore'de Kospi endeksi %0.1 arttı.

Samsung Electronics Co. hisseleri Note 7 telefonların üretiminin geçici olarak durdurulmasının ardından %1.9 düştü.

Çin borsaları enerji üreticileri öncülüğünde yükseldi. Şanghay borsası %1.2 arttı. Hindistan'da Sensex endeksi %0.2 yükseldi. Tayland'da gösterge endeks %3 ile Asya'daki en büyük düşüşü kaydetti. Filipin borsası %0.7, Jakarta borsası ise %0.1 oranında değer kaybetti.