Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kuveyt Türk ve Albaraka Türk'ün güç birliğinden doğan Katılım Emeklilik'in fon büyüklüğü 500 milyon TL'ye yükseldi.

Katılım Emeklilik'ten yapılan açıklamaya göre, eylül ayı itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcı sayısı 6 milyon 500 bin kişiye ulaşırken, toplam fon tutarı devlet katkısı dahil 57 milyar TL'yi aştı. Sektör fonları geçen yıla oranla yüzde 20, faizsiz fonlar yüzde 33 büyüme gösterdi.

Katılım Emeklilik, yılbaşından bu yana yüzde 115 büyüme gerçekleştirdi. Hizmet vermeye başladığı günden bu yana BES'te her 100 bin sözleşmeden 7 binini üreten Katılım Emeklilik, 500 milyon TL fon büyüklüğüne ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin iki seçkin katılım bankası olan kurucu bankalarımız Kuveyt Türk ve Albaraka Türk'ün de desteğiyle 2 yıl gibi kısa sürede 500 milyon TL fon tutarına ulaşmayı başardık. 2015 yılı başında 232 milyon TL olan Katılım Emeklilik fon büyüklüğümüz, 9 aylık sürede yüzde 115 oranında artarak 501 milyon TL'ye yükselmiştir. 2016 yılında özellikle iç piyasalardaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen bu fon büyüklüğü artışı bir başarıdır. Faizsiz fon alanında ise yaklaşık yüzde 17'lik pazar payıyla Katılım Emeklilik, sektörde kendini önemli bir yere konumlandırmıştır."

Otomatik katılımda yüzde 7 pazar payı hedefi

Ayhan Sincek, BES'e Otomatik Katılım Sistemi'nin kanunlaşması ile yeni bir hareketliliğin başladığını ve söz konusu gelişmenin bu alanda hizmet veren bireysel emeklilik şirketlerini de heyecanlandırdığını dile getirdi. Bu alana yapılan yeni yatırımlara ilişkin de bilgi veren Sincek, şu açıklamalarda bulundu:

"İçinde yer aldığımız sektör son derece dinamik ve hızla büyümeye devam ediyor. Bildiğimiz üzere Türkiye'de 1. Basamak olan sosyal güvenlik sistemi, 3. Basamak olan gönüllü bireysel emeklilik sistemi mevcuttu. Şimdi 2. Basamak olan otomatik katılım sistemi de devreye giriyor. Bu süreç içerisinde pazardaki talebe göre teknolojik, fiziksel ve insan kaynakları anlamında sürekli yatırımlarımız sürüyor. Açılan bu yeni alanda da kurulduğumuzdan bu yana yeni BES girişlerinde ulaştığımız yüzde 7 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz.

Elbette bu süreci sağlıklı yönetebilmek için her alanda ciddi yatırım yapmak gerekiyor. İnternet şube altyapımızı güçlendiriyoruz, mobil şubemiz hizmete girecek. Ayrıca çağrı merkezi ve şubelerimizde yatırımlarımızın artırılması yönünde çalışmalarımız söz konusu. Bununla birlikte hem işverenin hem de katılımcının bireysel emeklilik ve fon yönetimi sistemini ve anlayışını kolayca özümseyebilmesi için birebir iletişime de önem veriyoruz. Bankalarımız kurumsal müşterilerine ziyaretlere ve bilgilendirmelere başladık. Otomatik katılımın henüz birinci evresindeyiz diyebiliriz. Önümüzdeki süreçte birçok yenilikle karşılaşacağımız kesin."